Planet of the anteaters

Välkommen till ett litet spel om en myrslok!

I en inte allt för avlägsen framtid regerar myrslokar jorden, människan är deras slavar och deras favoritsyssla är att spela kort med myror.

Välj en länk nedan för att starta spelet.

Börja på nytt spel | Fortsätt på gammalt spel | Visa alla rummen (fusk) | lösningssidan (ännu mer fusk)

Mer information om spelet

Spelet är gjort av mig, Manuel Pereyra, länk till hemsida.

Instruktioner

Spelet går ut på att man ska styra en myrslok genom en framtida värld, målet är att hitta en myra att spela kort med.
Man styr myrsloken genom att välja vägen han ska ta till nästa bana, vid varje bana finns det en eller flera länkar som för en vidare, eller tillbaks i spelet.
En hälsomätare, som ursprungligen står på 10, räknar ner för varje steg framåt man tar, bana man besöker. På vissa av banorna finns det händelser som ger en mer hälsa, till exempel att äta något eller vila en stund, men tänk på att man enbart kan använda sig av dessa en gång, så vänta helst till hälsan är låg.
På vissa banor finns det objekt som man kan plocka upp och lägga i sin ryggsäck, man måste hitta dessa och plocka upp dom för att kunna ta del av utmaningar som finns i vissa banor.
Dessa utmaningar måste genomföras för att vinna två nycklar som man måste ha för att låsa upp den sista banan där man spelar kort med myran, på dom två första utmaningarna förlorar man inte hälsa och kan alltså fortsätta spela tills man vunnit men på den sista, där man möter myran, räknas hälsan ner med ett för varje spel man förlorar.
Mer instruktioner och en beskrivning av den kortaste vägen genom spelet finns på lösningssidan.

Wireframe - Översikt

Er-Diagram